HET HOUT DAT WE GEBRUIKEN

HET HOUT DAT WE GEBRUIKEN

Onze leveranciers gevestigd in Centraal-Java maken gebruik van een aantal van de fijnste ovengedroogde houtsoorten die beschikbaar zijn voor de meubelindustrie.

FSC is de strengste certificeringsprocedure voor het oogsten van bossen. De FSC is in de jaren negentig opgericht door milieu- en sociale groepen, bosbouwers en landeigenaren om consumenten een rigoureus, onafhankelijk systeem te bieden voor het identificeren van producten uit ecologisch, sociaal en economisch goed beheerde bossen.

Naast onze Teak-collectie zijn we erg trots dat we een breed assortiment meubilair van Hevea-hout kunnen aanbieden, Momentum gebruikt Hevea-hout van beheerde plantages in Thailand, het hout wordt tussen 15 en 20 jaar gekweekt en in die tijd was het Sap (Latex) wordt dagelijks geëxtraheerd en wordt gebruikt bij de productie van een enorm scala aan producten.

Na 15 tot 20 jaar worden de bomen vervolgens geoogst voor hun hout omdat ze niet langer de Latex produceren, het hout wordt vervolgens in bruikbare lengtes (1 tot 1,3 meter) gemaakt voor het maken van meubels, vloeren, speelgoed, keukengerei en nog veel meer elke dag items, eventuele uitsneden of afvalhout worden gebruikt om houtskool en brandstof te maken en zelfs het zaagsel wordt in de textielindustrie gebruikt voor het kleuren van stoffen en het maken van panelen op houtbasis, zoals spaanplaat.

De voor de hand liggende voordelen die Hevea wood ons biedt, zijn dat het eigenlijk milieuvriendelijk is, omdat het hele proces wordt beheerd en dus geen invloed heeft op het milieu. Alleen al onze leverancier biedt werk aan meer dan 300 lokale werknemers in zijn fabriek en biedt de lokale bevolking een goed loon en een bekwame carrière. in een veilige omgeving. Het hout is gekleurd met op water gebaseerde kleur om overeen te komen met andere soorten zoals mahonie, kers, walnoot en eik.

Ga voor meer informatie over de verbetering van hevea-gebruik en marketing naar de website "Green and Growing" - http://www.greenandgrowing.org/rubberwood-sustainable-uses/

Bij Momentum werken we voortdurend samen met veel leveranciers van teruggewonnen hout uit India, China, Thailand en Indonesië, gericht op recycling van oud hout. We recupereren hout van oude meubels, deuren, kozijnen, vrijwel alles dat zijn natuurlijke levensduur heeft overschreden, we werken vervolgens samen met onze bekwame teams van timmerlieden en ontwerpers om nieuw hout in het hout te brengen.

Het resultaat is een uniek uniek handgemaakt meubelstuk, volledig uniek in zijn ontwerp en de gebruikte materialen in de constructie, het algehele effect is werkelijk adembenemend, we geloven ook dat een stuk zoals dit een waarde heeft die niet zou normaal gesproken te vinden in een massaal geproduceerd nieuw meubel.