ONZE COLLECTIE EN HET HOUT DAT WE GEBRUIKEN.

Momentum biedt een brede selectie van FSC (Forest Stewardship Council) gecertificeerde plantage-teakmeubelen. Onze fabrikanten zijn gevestigd in Midden-Java en gebruiken de beste kwaliteiten kunstmatig gedroogd hout die op de markt verkrijgbaar zijn.

FSC is het strengste certificeringsproces voor logging. FSC is in de jaren negentig opgericht door milieu- en sociale groepen, grondeigenaren en houthakkers. Het doel is om consumenten een rigoureus en onafhankelijk systeem te bieden voor het identificeren en beheren van bosproducten, terwijl het voldoet aan ecologische, sociale en economische criteria.

Naast onze teak collectie, bieden we een breed scala aan rubber houten meubelen. Momentum gebruikt rubberhout van plantages in Thailand, deze boom wordt voor het eerst gedurende 15 tot 20 jaar gekweekt om zijn latex te oogsten, dat wordt gebruikt bij de vervaardiging van een breed scala aan producten.

Na deze jaren, wanneer de boom geen latex meer produceert, wordt hij gekapt voor het gebruik van zijn hout dat zal worden gebruikt voor het maken van meubels, vloerbedekking, speelgoed, keukengerei en veel andere consumptiegoederen. Niets wordt weggegooid, zelfs sloophout wordt gebruikt om brandstof te maken, zaagsel wordt gebruikt in de textielindustrie en bij de fabricage van spaanplaten.

Het voordeel van het gebruik van rubberbomen is duidelijk, het hele teeltproces wordt beheerd met respect voor het milieu en heeft geen invloed op het milieu. Onze partner heeft meer dan 300 lokale werknemers in dienst, betaald met een fatsoenlijk loon, met reële carrièremogelijkheden en werk onder omstandigheden die voldoen aan de beste veiligheidscriteria. Voor de afwerking is de rubberboom getint en gevernist met producten op waterbasis, altijd met dezelfde zorg voor respect voor het milieu.

Voor meer informatie over de verschillende toepassingen en marketing van rubberbomen, bezoek de "Green and Growing" website - http://www.greenandgrowing.org/rubberwood-sustainable-uses/

Momentum werkt voortdurend samen met zijn talrijke leveranciers in India, China, Thailand en Indonesië om de recycling van oud hout zoveel mogelijk te bevorderen. We gebruiken oude meubels, deuren, kozijnen, balken, bijna elk bouwobject of materiaal dat zijn aanvankelijke levensduur heeft overschreden. Onze ontwerpers laten dit gerecyclede hout vervolgens vormen door ons team van timmerlieden om het een tweede leven te geven.

Dit werk geeft een uitzonderlijk resultaat, handgemaakt, totaal uniek, niet alleen door zijn ontwerp maar ook door de gebruikte materialen bij de realisatie. Het uiteindelijke effect is echt verrassend, we denken ook dat het een speciale waarde geeft, die niet te vinden is op andere in massa geproduceerde meubels.

KLANTENSERVICE

Voor vragen over levering of onze andere diensten, gelieve ons telefonisch te contacteren op +32 2 5140787 of e-mail info@momentum.be